Kennismaking met GEADATA

Big Data, Blog, ConsultancyComments (0)

balloon_250We leven in een wereld waarin alles is verbonden met elkaar. The Internet of Things begint nu echt werkelijkheid te worden. Het beeld op straat is veranderd. Mensen die per ongeluk tegen je aanlopen omdat ze én aan het lopen zijn én nog een WhatsApp-berichtje aan het beantwoorden zijn terwijl tientallen camera’s dit registreren. Een trein waarin tachtig procent van de reizigers een smartphone in de hand heeft is eerder regel dan uitzondering. Realiseer je je weleens hoeveel data dit oplevert?

Op dit blog posten we berichten de we zelf motiverend, inspirerend, interessant en/of verrijkend vinden. Onderwerpen die veel aan bod zullen komen zijn datastrategie, de datagedreven organisatie, business intelligence en data science, datavisualisatie en vele andere gerelateerde onderwerpen. Deel gerust ideeën of andere opmerkingen met ons onder ieder bericht .

 

Organisaties gebouwd op data

Bekende miljardenbedrijven zoals Google, Facebook, WhatsApp, Dropbox en Twitter zijn gebouwd op data. Dit soort bedrijven zijn in staat hun groot aantal gebruikers om te zetten in relevante data waardoor ze kapitaal van investeerders binnen kunnen halen. De tijd dat investeerders alleen kijken naar de gerealiseerde omzet of winst is voorbij. Ook investeerders beoordelen een investering steeds meer vanuit de mogelijkheden van data. Neem Amazon bijvoorbeeld. Dat heeft na 10 jaar nog steeds moeite om winst te maken, maar haalt nog wel nieuwe investeerders binnen.

Datastrategie

Veel organisaties behandelen data als een soort intern bijproduct. Dat is echt zonde. Iedere organisatie genereert bergen data maar is niet altijd in staat daar het juiste mee te doen. Technieken om data snel te analyseren en te combineren nemen in een razend tempo toe. Door deze technieken toe te passen kan deze data omgezet worden in informatie die van onschatbare waarde is. Dit kan een aanvulling zijn op het portfolio van de organisatie maar kan ook dikwijls de concurrentiepositie vergroot worden. Sterker nog, deze ontwikkelingen kunnen totale markten ontwrichten. Organisaties moeten daarom serieus nadenken over hun eigen datastrategie en het bijpassende organisatiemodel.

» Big Data, Blog, Consultancy » Kennismaking met GEADATA

27 oktober 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


+ 4 = negen

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

UA-57560273-2