5 tools die je helpen bij datavisualisatie

Business Intelligence, Data visualisatieComments (0)

Eric Clabbers

Er is niets leukers dan in data duiken en nieuwe verbanden ontdekken. Je wilt het resultaat van je analyse natuurlijk delen met anderen. Dan is de eerste vraag; hoe ga je deze data omzetten naar informatie, naar een taal die iedereen begrijp? Je publiek moet in één oogopslag begrijpen welke boodschap je over wilt brengen. Het gaat tenslotte om de ‘actionable insights’. Een heldere visualisatie van de data is essentieel.

Er zijn veel tools beschikbaar die je daarbij kunnen helpen. Er zijn er zelfs zoveel, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Zo zijn er pakketten op de markt die specifiek gericht zijn op Business Intelligence (BI) en op het visualiseren van dashboards. In de diverse data analyse applicaties zijn ook vaak visualisatie functionaliteiten ingebouwd om het je wat makkelijker te maken. Dan moet je wel gewend zijn om met deze applicaties te werken. Onderstaand tref je 5 tools waar je zonder veel basiskennis snel mee aan de slag kunt. Omdat er zoveel data visualisatie tools zijn die elk weer andere kenmerken, functionaliteiten of key-features hebben, zullen we hier geregeld over publiceren. Tips zijn uiteraard ook altijd welkom. Dan schrijven wij een korte recensie.

Datawrapper

Het maken van grafieken en kaarten in vier simpele stappen.

 

Easy.ly
Voor het maken van infographics met diverse thema’s en afbeeldingen. Erg eenvoudig in gebruik.

 

GEA data easel.ly

 

Infogr.am

Voor het maken van interactieve infographics met verschillende stijlen en thema’s.

 infogram

 

LocalFocus Playground
Met LocalFocus kun je datasets interactief maken, waardoor je kunt ‘graven’ in de data. Bijvoorbeeld:

 

local

 

Tagxedo is een ‘word cloud generator’, kan worden toegepast met verschillende shapes en kleuren. Eigen fonts toepassen is tegen betaling ook mogelijk.

 

tagxedo_geadata

» Business Intelligence, Data visualisatie » 5 tools die je helpen bij...

, , 27 oktober 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


3 − twee =

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

UA-57560273-2